Duuma kutsub «väikeparteisid» arutama poliitsüsteemi muutmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jabloko (Õun) kastid, kuhu koguti Grigori Javlinskit toetanute allkirjad. Erakond on üks kolmest, mis kutsuti riigiduuma istungile.
Jabloko (Õun) kastid, kuhu koguti Grigori Javlinskit toetanute allkirjad. Erakond on üks kolmest, mis kutsuti riigiduuma istungile. Foto: SCANPIX

Kolm parlamendis esindamata Vene erakonda - Jabloko, Pravoje Delo ja Venemaa Patrioodid - kutsutakse veebruaris riigiduuma istungile, kui esimesele lugemisele tulevad riigi poliitilise süsteemi arendamisele suunatud presidendi seadusandlikud algatused.

«Leppisime kokku, et parlamendis esindamata erakondi kutsutakse sellele duumaistungile,» ütles riigiduuma esimees Sergei Narõškin täna ajakirjanikele.

Seaduse järgi peab riigiduuma vähemalt korra aastas kutsuma oma istungile erakondi, kellel jäi viimastel parlamendivalimistel 7-protsendine künnis ületamata.

Esimene ja seni ainus taoline arutelu nn väikeparteide osavõtul toimus 2010. aastal - tookord olid arutusel töösuhete küsimused. Eelmisel aastal jättis riigiduuma parlamendis esindamata parteisid istungitele kutsumata.

Duumakomiteed on teinud ettepaneku arutada presidendi seadusepaketti 17. veebruaril. Muu hulgas käib jutt presidendikandidaadiks registreerimise protseduuri lihtsustamisest, erakondade registreerimisel nõutava liikmete arvu vähendamisest ning registreerimisprotseduuri lihtsustamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles