Dombrovskis: Valgevene tegi sammu eneseisolatsiooni suunas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: SCANPIX

Valgevene otsus kutsuda konsultatsioonideks kodumaale oma alaline esindaja Euroopa Liidu juures ning suursaadik Poolas on selle riigi järjekordne samm eneseisolatsiooni suunas, leiab Läti peaminister Valdis Dombrovskis.

«See on Valgevene järjekordne samm isolatsionismi suunas, ning see ei tule kasuks Valgevenele endale,» ütles Dombrovskis telekanali LNT hommikusaates.

Vastuseks sellele Valgevene otsusele otsustasid ka Euroopa Liidu riigid konsultatsioonideks tagasi kutsuda oma saadikud selles riigis.

«Saadikute tagasikutsumine on diplomaatiline signaal, see pole veel raskekahurvägi, ent loomulikult on see ebasoodne signaal, mis annab tunnistust järjekordsest sammust ELi ja Valgevene suhete keerukamaks muutumise suunas,» sõnas ta.

Valgevene välisministeeriumi pressiesindaja Andrei Savinõhh teatas eile, et riik keelab oma territooriumile siseneda Euroopa Liidu ametiisikuil, kes aitasid kaasa Minski suhtes sanktsioonide kehtestamisele.

Euroopa Liidu liikmesmaad otsustasid seepeale kutsuda oma saadikud Valgevenest ära, teatas ühenduse välispoliitika juht Catherine Ashton.

«Märgina solidaarsusest ja ühtsusest otsustasime kutsuda Minskist konsultatsioonidele kõik Euroopa Liidu riikide saadikud,» kinnitas Ashton eile õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles