Ohvrite arv Poola rongikatastroofis kerkis 16ni

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Poolas Szczekociny linna juures juhtunud rongiõnnetus nõudis viimaste andmete järgi 16 elu, vigastatuid on 58.

Päästetöötajad otsisid täna hommikul purunenud vagunitest ellujäänuid, vahendas CNN.

USA Krakowis asuva konsulaadi pressiesindaja Benjamin Ousley sõnul on ohvrite seas üks Ameerika Ühendriikide naiskodanik, kelle perekonda on juhtunust ka teavitatud.

Varem oli meedias kirjutatud, et lisaks poolakatele oli rongis Ukraina, Prantsusmaa ja Hispaania kodanikke, vahendas AP. Peaministri Donald Tuski sõnul nende välisriikide kodanikud tõsiselt viga ei saanud.

Poola riikliku tuletõrjeameti esindaja Marcin Kopczynski sõnul on ametnikud peaaegu kindlad, et rusude seas ühtegi ellujäänut enam pole. «Me kasutasime ellujäänute otsimisel koeri, kuid mingit märki nad neist ei leidnud,» selgitas ta.

Ühe tuletõrjuja sõnul on päästeoperatsioon õnnetuspaigas väga keerukas. «Vagunitele tekitatud purustused on tohutud. Me oleme ohvreid üles leidnud. Läheneme neile väga ettevaatlikult,» rääkis Jaroslaw Wojtasik CNNi Poola tütarkanalile TVN-le.

Ühe haigla arst Szymon Nowak rääkis agentuurile TVN24, et mitmed vigastatud on raskes seisundis, mitmed lebavad kunstlikus koomas.

Kui varem kirjutati, et rongides oli kokku 350 inimest, siis viimaste andmete järgi suutsid need rongid mahutada nii palju inimesi. Tegelikult pole päris selge, kui palju inimesi oli rongides õnnetuse hetkel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles