Läti ministrid ei lähe leegionäride päeva üritustele

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel leegionäride päeval oli Riias näha ka Eesti lippe.
Mullusel leegionäride päeval oli Riias näha ka Eesti lippe. Foto: SCANPIX

Rahvuslaste Liitu kuuluvad Läti valitsuse liikmed ei osale 16. märtsi üritustel, millega mälestatakse Läti Waffen SSi ridades ehk Läti Leegionis teeninuid, sest nad pole tol päeval isegi mitte riigis, kirjutab uudisteagentuur BNS.


Rahvuslaste ridadesse kuuluv justiitsminister Gaidis Bērziņš suundus sel nädalal puhkusele. Tema abi Liga Adamsone sõnul oli minister lastele koolivaheajal lubanud välisreisi ja sestap on Bērziņš perega välismaal. Enda esindamise Lestene sõdurikalmistul toimuvale leegionäride päeva üritusele delegeeris minister justiitsministeeriumi parlamendisekretärile Janis Bordansile ja nõunikule Janis Tomelsile.

Samuti rahvuslaste erakonda kuuluv kultuuriminister Žaneta Jaunzeme-Grende ütles, et ei osale 16. märtsi üritustel seetõttu, et on samal päeval Kanadas.

Läti peaminister Valdis Dombrovskis ütles BNSile, et tema kabineti liikmed ei tohiks osaleda vastuolulistel 16. märtsi sündmustel ning need, kes seda teevad, kaotavad oma portfelli. Dombrovskise sõnul lubasid rahvuslastest valitsuse liikmed, et ei lähe neile üritustele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles