Internetis avaldati Albert Einsteini kirjad

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jeruusalemma Heebrea Ülikool, millele Albert Einstein pärandas enne surma oma teadustööd, kirjavahetuse ja märkmed, uuendas eile internetis kuulsale teadlasele pühendatud arhiivi.

Ülikoolil on kavas avaldada rohkem kui 80 000 relatiivsusteooria rajaja ja fotoefekti seletuse eest Nobeli füüsikapreemia pälvinud teadlasega seotud dokumenti, vahendas uudisteagentuur AFP.

Praeguseks avaldatud dokumentide seas on näiteks nii Einsteini saadetud postkaart oma haigele emale, 1930. aastast pärinev kiri juutide ja araabia maailma konflikti kohta, kuid ka kuulsa teadlase armastuskirjad.

Lisaks intellektuaalse omandi õigusele andis andis 1955. aastal surnud Einstein ülikoolile loa kasutada ka tema nime ja kujutist, mis õppeasutusele iga aasta suurt tulu tööb. Samas pole ülikool avalikustanud, kui palju on kadunud geenius õppeasutusele ühtekokku tulu toonud.

Parandatud 20.03 kell 13.03. Albert Einstein pälvis Nobeli füüsikapreemia fotoefekti seletuse eest, mitte relatiivsusteooria rajamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles