Moskva ja Minsk jõudsid lendude osas «suvisele kokkuleppele»

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennugraafik Minski rahvusvahelises lennujaamas 26. märtsil, mil ühendus Moskva ja Minski vahel katkes täielikult.
Lennugraafik Minski rahvusvahelises lennujaamas 26. märtsil, mil ühendus Moskva ja Minski vahel katkes täielikult. Foto: SCANPIX

Venemaa ja Valgevene jõudsid kokkuleppele lennureisides ja nii väljub Minskist ning Moskvast iga päev naaberriigi pealinna viis lendu.

Kokkuleppe saavutamise avalikustanud Valgevene asepeaminister Anatoli Kalinin täpsustas, et uus kord hakkab kehtima 27. aprillist.

Varem oli Valgevene teinud Venemaale ettepaneku sõlmida lennutranspordilepe viieks aastaks. Praegu käib jutt üksnes «suvisest perioodist», vahendas RIA Novosti.

Konflikt lendude osas puhkes pärast seda, kui Vene transpordiministeerium sai teate, et 13. aprillist on ühepoolselt piiratud Vene lennufirmade sooritatavate reiside arvu Moskvast Minskisse.

Vene poole väitel pidasid Moskva ja Minsk samas läbirääkimisi kuni 10. maini 2012 kehtiva lennuplaani üle.

Minski ja Moskva tülitsemine viis selleni, et 26. märtsil katkes lennuühendus sel liinil täielikult. Venemaa tühistas firma Belavia lennuloa, Valgevene vastas nelja Vene firma lennuloa tühistamisega.

Tühi põhjus peitus osapoolte suutmatuses leppida kokku reiside arvus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles