Saakašvili: astun tagasi, kui Venemaa separatistlikud alad tagastab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mikheil Saakašvili
Gruusia president Mikheil Saakašvili Foto: SCANPIX

Gruusia president Mihheil Saakašvili ütles eile, et lahkub ametist, kui Venemaa loovutab võimu okupeeritud Abhaasia ja Lõuna-Osseetia üle, vahendas võrguväljaanne civil.ge.

Mõni tund enne Saakašvili avaldust ütles Venemaa ametist lahkuv president Dmitri Medvedev usutluses Vene telekanalitele, et Saakašvili on «tühi koht, null, kes lahkub varem või hiljem poliitilisest ajaloost».

Medvedev kinnitas samuti, et Venemaa on valmis «ehitama suhteid mis tahes teise uue Gruusia liidriga».

Saakašvili ütles omakorda, et Venemaa eesmärgiks on Gruusia valitsuse vahetamine sellise vastu, «mis legitimeeriks Abhaasia ja Lõuna-Osseetia okupeerimise».

«Nad tahavad vahetada Gruusia valitsust, kuna soovivad tuua võimule sellist poliitilist jõudu, kes lubaks neile otseselt või kaudselt Gruusia territooriumide okupatsiooni legitimeerimist, rahvusvahelise toetuse otsimisest loobumist okupatsiooni küsimuses ning olemasolevaga (ehk nagu Venemaa võimud seda nimetavad «uue reaalsusega») leppimist. See on see, millest nad räägivad,» kinnitas Saakašvili.

«Minu vastus on väga lihtne: kui nad on valmis kontrolli okupeeritud territooriumide üle Gruusiale tagastama ning oma väed välja viima, siis olen valmis otsekohe saabuma ükskõik kuhu nad – kas härra Medvedev või Venemaa tegelik valitseja (Vladimir Putin) – soovivad ning allkirjastama kokkuleppe, mille kohaselt mina ja mu valitsus lahkub võimult vastutasuks Gruusia territooriumide tagastamise eest,» kuulutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles