Somaalias võeti kinni taanlasi pantvangis hoidnud piraadid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oletataval somaallasest piraadil seoti käed kinni.
Oletataval somaallasest piraadil seoti käed kinni. Foto: SCANPIX

Somaalia Puntlandi piirkonna politseinikud võtsid kinni mitu arvatavat piraati, ametnike sõnul on nende seas ka mullu Taani perekonda pantvangis hoidnud mehed.

Poolautonoomse Puntlandi korrakaitsjad ründasid Hafunis asuvat piraatide baasi eile, vahendas AFP. Kinni peetud 11 mehe hulgas oli ka arvatav piraat Mohamed Hassan ehk Dhafoor.

Lisaks konfiskeeriti erinevaid tulirelvi.

«Dhafoor on tuntud piraat, keda ametivõimud otsisid taga India ookeanil ja Adeni lahel sõitvate laevade kaaperdamise pärast,» on kirjas Puntlandi julgeolekujõudude teates.

Korrakaitsejõud süüdistavad Dhafoori viie julgeolekutöötaja tapmises mullu märtsis, mil ebaõnnestus taanlaste päästmiseks korraldatud operatsioon.

Mereröövlid võtsid seitse Taani kodanikku kinni mullu veebruaris, mil nad olid ümbermaailma reisil. Jahil oli viieliikmeline Johansenide perekond (ema, ise ja kolm teismelist last) ja lisaks kaks meeskonnaliiget.

Taanlased pääsesid vabaks septembris ja seda pärast lunaraha maksmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles