Vatikan kritiseeris USA nunna raamatut seksuaalsusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Vatikani sõnul loob prominentse Ameerika nunna ja teoloogia professori Margaret Farley kirjutatud raamat puuduliku arusaamise kindlast kiriku õpetusest ning õigustab eneserahuldamist, homoseksuaalsust ja abielulahutust.

Vatikani usudoktriini kongregatsioon ütles esmaspäeval, et õde Margaret Farley tegi usklikele tõsist kahju oma 2006. aastal avaldatud raamatuga «Just Love - A Framework for Christian Sexual Ethics».

Raamatut rünnanud kongregatsioon kinnitas, et masturbeerimine on tõsine häire, sama soo esindaja vastu huvi tundmine on eetika rikkumine ja abielusid ei tohi tühistada ühelgi põhjusel.

«Margaret Farley raamat kinnitab seisukohti, mis on vastuolus katoliku usu põhitõdedega seksuaalse moraalsuse kohta,» ütles Vatikan.

«Mul ei olnud plaanis kajastada ametlikke kiriku õpetusi. Pigem uurib raamat seksuaalsust läbi mitmete religioossete traditsioonide, teoloogiliste vahendite ja inimkogemuse,» sõnas Farley, kes kirjutas oma raamatus, et masturbatsioon ei tõstata mingeid moraalseid küsimusi ja aitab pigem suhtele kaasa. Samuti on tema sõnul homoseksuaalsed suhted ja tegevused õigustatud sama seksuaalse eetika järgi, mis kehtivad heteroseksuaalsetele suhetele, ja neid tuleks austada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles