Mumbai ründaja sai süüdistuse sõja pidamises

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mumbai metropoli magistraadi kohtusse saabuv riiklik prokurör Ujjwal Nikam.
Mumbai metropoli magistraadi kohtusse saabuv riiklik prokurör Ujjwal Nikam. Foto: AP / Scanpix

India politsei esitas täna süüdistuse ainsale püssimehele, kes jäi ellu mullu hilissügisel Mumbais vallandunud verise terroriamoki mahasurumisel.


Mohammed Ajmal Amir Imanile, keda tuntakse ka Kasabi nime all, peab kohtupinki astuma süüdistatuna muu hulgas mõrvas ja mõrvakatses, samuti «sõja pidamises India vastu», vahendas AFP.

Pakistani kodakondsusega mees oli ainus ellujäänu kümneliikmelisest rünnakrühmast, mis novembri lõpus Mumbai hotelle ja raudteejaama ründas, põhjustades 165 inimese surma.

«Me oleme väga kindlad oma asjas. Poisid on teinud väga kõvasti tööd ja tõendeid on palju,» kinnitas ajakirjanikele Mumbai politseiülem Rakesh Maria, kelle sõnul oli sügisene rünnak fidayeen ehk suitsiidimissioon.

21-aastane süüdistatavat ennast täna julgeolekukaalutlustel kohtusse ei toodud. Talle esitatud süüdistusi kinnitas riiklik peaprokurör Ujjwal Nikam.

Lisaks pakistanlasele on süüdistused esitatud ka kahele terroristide väidetavale kaasosalisele, India kodakondsusega Fahim Ansarile ja Sabauddin Ahmedile, kes politsei hinnangul andsid ründajatele logistilist abi. Nemad olid täna mõlemad ka kohtus.

Kõiki kohtualuseid võib süüdimõistmise korral oodata surmanuhtlus. India võimud seostavad novembris toimunud rünnakuid Pakistani äärmusliikumise Lashkar-e-Taibaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles