Bangladeshi pealinnas puhkes relvastatud mäss

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bangladeshi piirivalve sõdurid alustasid täna madala palga pärast relvastatud mässu ja võtsid pealinnas Dhakas asuvas baasis ohvitserid pantvangi. Puhkenud ägeda tulevahetuse käigus sai vähemalt viis inimest surma ja mitukümmend haavata.


Hõivatud peakorteri piirasid ümber tuhanded politseinikud ja raske relvastusega regulaararmee sõdurid, kohale toodi ka suurtükid ning peade kohal lendasid helikopterid, vahendas AFP.

Tunde väldanud paanika ja tulistamiste järel kohtus mässu vedajatega peaminister Sheikh Hasina ning pakkus välja üldise amnestia. Seejärel olevat mässajad lubanud pantvangi võetud ohvitseride pered vabastada ja ise kasarmutesse naasta. Enne nõuti aga sõdurite lahkumist.

Kolmapäeva õhtul oli piirkonnast siiski kuulda veel sporaadilist tulistamist ning valitsuse ministrite sisenemine hõivatud sõjaväebaasi jäeti ära. Küll lubati meedikutel tuua sealt välja haavatud sõdureid. Nende seast leiti ka kahe kõrge ohvitseri kuulihaavadega laibad.

Paramilitaarse piirivalveväe BDRi peakorteris elab umbes 3000-4000 sõdurit. Seni on kinnitatud viie inimese hukkumist ja 42 haavatasaamist, kuid kohaliku telekanali teatel vedelevat baasis veel kümmekond surnukeha. Teiste seas võib olla kannatada saanud ka üksuse ülem. Samas lähedal tegutseva ülikooli ühiselamutest evakueeriti sajad tudengid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles