USA ajakirjanik moderniseerib Vatikani suhtlust meediaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatikani esindaja isa Federico Lombardi
Vatikani esindaja isa Federico Lombardi Foto: SCANPIX

Skandaalidesse tõmmatud Vatikanil on raskusi, et toime tulla aastatepikkuse halva pressiga, ja nad otsustasid kommunikatsioonistrateegiate väljatöötamiseks palgata Fox Newsi korrespondendi Greg Burke’i.

«Ma aitan aegunud kommunikatsioonimasinal astuda mõned sammud edasi,» ütles Burke Corriere della Sera ajalehele täna. «Ajakirjanikuna olen ma Vatikaniga kokku puutunud viimased 25 aastat ja ma arvan, et on huvitav näha, kuidas see seestpoolt töötab,» lisas ajakirjanik.

52-aastane konservatiivse Opus Dei liikumise liikme sõnul saab uus positsioon olema «väljakutse». Ta loodab Vatikani aidata internetikasutuse ja parema pressiesindusega, vahendas AFP.

«Ma näen Püha Tooli pressiesinduse kontorit suure laevana, kes reisib väga aeglaselt. Kuid ma ei hüppa pardale nagu mereväelane, ma üritan olla mõistlik,» lausus Burke.

Vatikan on viimastel aastatel pidanud rinda pistma seksuaalväärteo skandaaliga ja sellel aastal meedias puhkenud spekulatsioonidega, mille järgi toimub väidetavalt Püha Tooli südames võimuvõitlus.

Burke hakkab tööle koos Vatikani esindaja isa Federico Lombardiga ning ajakirjaniku sõnul puutub ta kindlasti kokku inimestega, kellele «ei meeldi tema nõuanded». Ta lisas: «Ma annan nõu, kuid mul ei ole juriidilist õigust otsuseid teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles