Kölni arhiivihoone rusude alt otsitakse endiselt inimesi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa päästetöötajad jätkavad eile pärastlõunal kokku varisenud Kölni linnaarhiivi rusude vahele lõksu jäänud inimeste otsinguid.


Saksamaa lääneosas asuva linna politsei esindaja teatel on rusude all vähemalt kaks inimest, kes elasid arhiivihoone kõrval asuvas majas, vahendas AFP. Deutsche Welle teatel võib kadunuid olla kuni viis, kuid edasiste päästetööde läbiviimiseks on vaja ohtlik hoone enne kindlustada.

Pärast varingut kuulutati kadunuks üheksa inimest, kuid see number osutus ekslikuks, sest arhiivi töötajatel ja külastajatel õnnestus neljakorruselisest hoonest enne selle kokkuvarisemist põgeneda.

«See nägi välja nagu 11. september,» võrdles kohalik poepidaja õnnetust 2001. aasta terrorirünnakutega Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornidele, vahendas Spiegel Online uudisteagentuuri DPA teadet.

1971. aastal ehitatud Kölni arhiivihoones hoiti hinnanguliselt 65 000 ajaloolist dokumenti, millest osa pärines koguni aastast 922. Muu hulgas säilitati seal ka Nobeli kirjanduspreemia laureaadi Heinrich Bölli dokumente. Suur osa arhiivi säilikutest on hävinenud.

Arhiivi endise direktori Eberhard Illneri teatel ilmusid praod hoone fassaadile viimaste nädalate jooksul, mistõttu on meedia spekuleerinud, et varingu võis põhjustada lähedalasuva metroojaama laiendamine hoone alla. Linna ametivõimude teatel lõpetati suuremad ehitustööd juba enam kui aasta eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles