Poola liiklusõnnetuse ohvriteks olid ukrainlased

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikebussi rusud raudteel pärast õnnetust Poolas.
Väikebussi rusud raudteel pärast õnnetust Poolas. Foto: SCANPIX

Kesk-Poolas Łódźi vojevoodkonnas täna varahommikul juhtunud liiklusõnnetuses hukkus täpsustatud andmetel üheksa inimest, tõenäoliselt oli tegemist Ukraina kodanikega.

Politsei pressiesindaja Joanna Kacka sõnul olid ohvriteks ilmselt ukrainlastest hooajatöölised, kes olid teel läheduses asuvasse puuviljade töötlemise tehasesse, vahendas AFP.

Ametivõimud võtsid ühendust Ukraina konsulaadiga ja palusid mõnel diplomaadil tulla ohvrite tuvastamiseks õnnetuspaigale, vahendas Reuters.

AFP andmetel oli Ford Transiti väikebuss mõeldud kuuele inimesele, kuid tegelikkuses oli neid seal kümme.

Varem oli teatatud, et hukkus kuus naist ja kaks meest. Hiljem aga täpsustati, et suri veel ka üks kahest haiglasse toimetatud naisest.

Politseinikud õnnetuspaigal pidurdusjälgi ei näinud. «Me ei tea, miks bussijuht ülesõidukohal ei pidurdanud,» rääkis ka raudteefirma PKP pressiesindaja Mirosław Siemieniec.

Õnnetus juhtus raudteeülesõidul kell 5.45. Rong lohistas bussi pärast kokkupõrget 30 meetrit mööda rööpaid edasi.

Rong liikus kiirusega 30-40 kilomeetrit tunnis, selles olnud reisijatest ei saanud keegi viga.

Tegemist oli juba teise ohvriterohke rongiõnnetusega Poolas sel aastal. Märtsis sõitsid kokku kaks rongi, hukkus 16 ja sai viga 60 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles