Vene protestiliidrit Navalnõid ähvardab kümneaastane vanglakaristus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene opositsionäär Aleksei Navalnõi.
Vene opositsionäär Aleksei Navalnõi. Foto: SCANPIX

Venemaa juurdluskomitee algatas Kremli-vastase opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi suhtes kriminaalasja seoses mitme aasta taguse võõra vara omastamisega ning süüdimõistmise korral võib mees trellide taha minna 10 aastaks.

Kohtuasi puudutab 2009. aastal sõlmitud lepingut, mille järgi sundis Navalnõi kohalikku riigi metsandusfirmat liituma teise ettevõttega, mis tõi kaasa 1,3 miljonit rubla (umbes 32 600 eurot) suuruse kahjumi.

Algselt ei süüdistatud Navalnõid ebaseaduslikul teel kasumi saamises, vaid Kirovi oblasti kuberneri eksitamises, kelle nõunik protestiliider oli olnud, vahendas AFP.

Kuid nüüd on uurijad enda kätte saanud rohkem tõendeid ning protestiliidrile esitati uus süüdistus raskekujulise vara omastamise eest, mida võib karistada kuni 10-aastase vangistusega. Uute andmete järgi kaotati tehinguga väidetavalt 16 miljonit rubla (umbes 406 600 eurot).

«Midagi täiesti absurdset ja väga imelikku on juhtunud, sest nad on täielikult muutnud süüdistuse faabulat,» ütles Navalnõi reporteritele, kui ta kohturuumist väljus.

Esialgne süüdistus oleks Navalnõi trellide taha pannud kuni viieks aastaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles