Darling: G20 peab erimeelsused lahendama

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alistair Darling.
Alistair Darling. Foto: AP / Scanpix

G20 riigid peavad erimeelsused kõrvale heitma ning ühinema võitluseks praeguse põlvkonna rängima finantskriisiga, ütles Briti rahandusminister Alistair Darling reedel Reutersile enne G20 ministrite kohtumist.

Edusammude tegemine nädalavahetusel toimuval tähtsamate arenenud ja arenguriikide ühenduse G20 kohtumisel Lõuna-Inglismaal on vähetõenäoline, kuna Prantsusmaa ja Saksamaa lükkasid tagasi USA üleskutsed võtta vastu täiendavad abipaketid majanduste toetamiseks. Pariisi ja Berliini sõnul tuleb hoopis suuremat tähelepanu pöörata turgude reguleerimisele.

«Ilmselt on nii, et kui 20 inimest istub ümber laua, siis on ka erimeelsusi,» ütles Darling vastuseks küsimusele Prantsusmaa kriitikast.

Suurbritannia on sarnaselt USAga kutsunud samuti riike astuma uusi samme oma majanduse kaitsmiseks.

Darling rõhutas, et nääklemine tuleb lõpetada ning erimeelsused lahendada.

G20 esindajad arutavad ka seda, kuidas tugevdada Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) võimet aidata riike, mida globaalne finants- ja majanduskriis on kõige rängemalt tabanud. Spekuleeritakse, et G20 võib nõustuda kahekordistama IMFi vastavat fondi 500 miljardi dollarini.

Darling andis mõista, et lõpliku otsuse langetavad ühenduse liidrid tuleval kuul Londonis kohtudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles