Hodorkovski nõuab kohtult Jukose varade arestimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski.
Mihhail Hodorkovski. Foto: Yepanchintsev Evgeny/ITAR-TASS

Endise Vene kütusekontsenri Jukos eksjuht Mihhail Hodorkovski kutsus täna kohut arestima firma omandit, mille riisumises teda süüdistatakse.

«Mihhail Borissovitš Hodorkovski pöördus kohtu poole avaldusega, pöörates tähelepanu sellele, et süüdistav pool pole seaduse otseseid nõudeid rikkudes rakendanud meetmeid vara säilitamiseks, mida seesama süüdistus peab riisutuks või legaliseerituks,» ütles Interfaxile advokaat Vadim Kljuvgant.

«Kus see vara asub, on kõigile hästi teada - see asub seal, kus asub Jukose pankrotistumise tulemusel selle omandanu,» märkis ta.

Teine kohtuprotsess Hodorkovski ja tema äripartneri Platon Lebedevi üle algas Moskva kohtus 3. märtsil. Neid süüdistatakse 892 miljardi rubla riisumises ning 487 miljrdi rubla ja 7,5 miljardi dollari suuruses rahapesus.

Toetajate sõnul on teise protsessi eesmärgiks välistada maksupettuste eest kaheksaks aastaks vangi mõistetud ja üle poole karistusajast ära kandnud meeste vanglast vabanemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles