Venelastes hakatakse kasvatama sallivust migrantide vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: SCANPIX.

Venemaa Ühiskondlik Koda tahab tõsta elanike sallivust sisserännanute vastu ning koostab selleks meetmekava.


«Arvan, et esialgne dokument valmib kuu jooksul, aprilli alguseks,» teatas koja liige, Moskva Inimõigustebüroo juht Aleksandr Brod kolmapäeval.

Ühiskondlik Koda korraldas kolmapäeval Moskvas migratsiooniteemalised kuulamised ning jõudis tõdemusele, et venemaalaste suhtumine võõrtööjõudu vajab hädasti parandamist.

Brodi sõnul moodustas Ühiskondlik Koda ekspertidest koosneva töörühma, kelle koostatavast kavast leiavad võimud ja ajakirjandus soovituslikke tegevusjuhiseid.

Inimõiguslaste hinnangul on võõraviha ja vaenulik suhtumine sisserännanutesse Venemaal praegu tugevam kui kunagi varem. «On vaja kiiresti midagi ette võtta, et vähendada ühiskonnas pingeid,» leiab Brod.

Asjatundjate hinnangul võiks venelastes sallivust kasvatada reklaami ja kursustega, korrakaitsetöötajaile tuleks anda vastavat koolitust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles