Leedu keskvalimiskomisjon: tundub, et rikkumisi on vähem

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedulased valimisrikkumiste vastu meelt avaldamas.
Leedulased valimisrikkumiste vastu meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

Kuigi Leedu keskvalimiskomisjoni teatel on üleeile eelhääletusega alanud teise seimivalimiste vooru käigus teatatud vähematest rikkumistest kui esimeses voorus, uurib sealne politsei siiski juba 21 hääletusega seotud kaebust.


Leedu keskvalimiskomisjoni teatel üleeile ja eile toimunud teise ringi eelhääletuse käigus suurtest rikkumistest ei teatatud, kirjutab ajaleht Lithuania Tribune.

«Võrreldes esimese valimiste ringiga pole meil olulist infot, mis paneks meid muretsema,» sõnas komisjoni esimees Zenonas Vaigauskas. «Samas kuulsime me eelmises hääletusringis rikkumistest alles teisel päeval. Elame-näeme.»

Vaigauskase sõnul kulges erinevalt esimesest ringist teise hääletusringi eelhääletus libedalt ja pikema ootamiseta. Kui esimeses ringis pidid inimesed kandidaate valimissedelil pingeritta seadma ja lisaks hääletama tuumajaama ehitamise küsimuses, siis nüüd saavad nad valida vaid kahe nende ringkonnas enim hääli saanud kandidaadi vahel.

Kuigi keskvalimiskomisjoni juhi sõnul on siiani hääletus kulgenud paremini ja puhtamalt kui esimeses voorus, tunnistas ta samas ka seda, et on saabunud teateid häälte ostmisest, mida politsei uurib.

Leedu politsei kinnitas, et alates eelhääletuse algusest üleeile hommikul on nad saanud umbes 22 kaebust rikkumiste kohta ning alustanud praeguseks 21 uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles