Gruusia endine kaitseminister seadis end perega sisse USAs

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia endine kaitseminister Dmitri Šaškin
Gruusia endine kaitseminister Dmitri Šaškin Foto: SCANPIX

Gruusia endine kaitseminister Dmitri Šaškin, kes mõni aeg tagasi lahkus kodumaalt, seadis end Gruusia Üheksanda Kanali andmetel sisse Ameerika Ühendriikides.

Šaškini sõnul rünnati tema noorimat tütart (8-aastane) rünnati otse kodu juures. «Vaatamata sellele, et mul oli ihukaitse ja et ma ise pole ka sugugi mitte nõrk inimene, mõistsin ma, et kindlasti kerkib üles küsimus, et kas mina tulistan kedagi või tulistatakse siis hoopis minu perekonda. Seetõttu võtsin vastu taolise otsuse,» selgitas Šaškin, kes praegu elab koos perekonnaga Marylandis.

Šaškin, kes sai kaitseministriks suvel, oli varem töötanud vanglate- ja ka haridusministrina. See, et mees lahkus koos perekonnaga Gruusiast, sai teatavaks 20. oktoobri paiku.

Gruusias leidsid 1. oktoobril aset parlamendivalimised, kus võidutses miljardär Bidzina Ivanišvili juhitav opositsiooniline Gruusia Unistus. Pärast seda hakkasid levima kuuldused sellest, et eelmise valitsuse ajal jõustruktuure juhtinud mehed põgenevad riigist, kuna kardavad uue valitsuse korraldatavat tagakiusamist nende väidetavate ametikuritegude tõttu.

Nii näiteks on uus kaitseminister Irakli Alasanija juba teatanud ministeeriumi suurest eelarvepuudujäägist.

Ka on levitatud informatsiooni, nagu oleks Šaškin kirjutanud omale enne ärasõitu välja 700 000 lari ehk enam kui 400 000 dollari suuruse preemia. Šaškin ise on selle väite tagasi lükanud, vahendas Novosti-Gruzija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles