Obama igatseb võimalust istuda tänavakohvikus ja rüübata veini

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

«Michelle'ile on see kahtlemata küsimus,» viitas USA president Barack Obama oma naisele vastuseks Strasbourgis NATO noortefoorumil osalenud tütarlapse pärimisele, kas ta riigipeaks saamist juba ka kahetsenud on.

«Kampaania ajal oli minu jaoks suurim ohver see, et ma olin kogu aeg oma perest eemal,» rääkis Obama. «Ma kadestan eurooplasi selle pärast, et siin kestavad kampaaniad vaid mõni kuu, erinevalt Ameerika kahest aastast.»

Samas rõõmustas USA president selle üle, et tema praegune töö- ja elukoht asuvad samas kohas. Valge Maja ovaalkabinetist perekonna õhtusöögilauda on vaid mõne minuti tee.

Lisaks tunnistas esimest korda presidendina Euroopa-visiidil viibiv Obama, et igatseb taga anonüümsust. Kui vanasti sai ta Euroopasse tulles rahulikult tänavakohvikus istuda, veini juua ja päikeseloojangut imetleda, siis nüüd peab ta varjuma hotellitubadesse.

Samal foorumil peetud kõnes tunnistas Obama, et Euroopa ja Ühendriigid on NATOs üksteisest eemale triivinud. Ameeriklased ei ole hinnanud eurooplaste panust, mõnikord on nad olnud ülbed ja üleolevad, tunnistas USA president. Samas on vanas maailmas tema hinnangul liialt maad võtnud ka Ameerika-vastasus ning alati pole tunnistatud seda head, mida ameeriklased teevad.

2.-3. aprillil peetav NATO noortefoorum on alliansi tippkohtumise lisaüritus, kus osalevad peamiselt erinevate riikide NATO-ühingute noored aktivistid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles