Obama pakub Mehhikole narkosõjas abikätt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama (paremal) ja Felipe Calderoni vahakujud eile Mexico City vahamuuseumis.
Barack Obama (paremal) ja Felipe Calderoni vahakujud eile Mexico City vahamuuseumis. Foto: Reuters / Scanpix

Täna ja homme Mehhikot väisava Ühendriikide presidendi Barack Obama visiidi eesmärgiks on näidata üles solidaarsust oma lõunanaabriga ning tõestada, et USA suhtub tõsiselt Mehhiko abistamisse verise narkosõja ohjeldamisel.


Pärast 1997. aastat esimese Ühendriikide riigipeana Mexico Cityt külastav Obama rõhutab visiidil kahe riigi koostööd ja arutab lisaks narkosõjale ka puhta energia ja majanduskriisi teemadel, vahendas

AP

.

2006. aastal eskaleerunud narkosõda Mehhikos on nõudnud üle 10 000 inimelu ja laienenud ka Ühendriikidesse, kus narkokartellid inimesi röövivad ja palgamõrvu korraldavad.

Obama jaoks kujutavad Mehhikos toimuvad arengud geograafiliselt lähedasemat väliskriisi kui näiteks ülbe Põhja-Korea või vägivald Afganistanis.

Mehhiko on peamine punkt, kust kokaiin ja teised narkootikumid USAsse tuuakse, ning just Ühendriikidest pärineb enamik Mehhiko narkokaubitsejate relvadest.

Visiidi käigus kohtub Obama oma Mehhiko kolleegi Felipe Calderoniga, kelle agressiivset seisukohta narkokartellide vastases võitluses ta toetab.

Mehhikost edasi lendab Obama läänepoolkera riikide tippkohtumisele Trinidadis ja Tobagos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles