Saksamaa hoiatas Suurbritanniat ELi šantažeerimise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble (vasakul) ja temas Briti ametivend George Osborne.
Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble (vasakul) ja temas Briti ametivend George Osborne. Foto: SCANPIX

Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble hoiatas täna ilmunud usutluses Suurbritanniat oma Euroopa Liidu partnerite šantažeerimise eest.

«Me tahame Suurbritanniat ELis hoida, mitte välja ajada,» ütles Schäuble Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungile. «Kuid .... see ei tähenda, et meid võib šantažeerida.»

Kui rahandusministrilt küsiti, kas arutelu võimaliku referendumi üle Suurbritannias on ohtlik, vastas ta, et Euroopa Liit peab ülejäänud maailmale selge sõnumi saatma.

«Meie Briti sõbrad ei ole ohtlikud. Kuid referendum toob ebakindlust,» ütles ta.

Schäuble sõnul on ta Suurbritannia peale pahandanud ainult seoses jalgpalliga, lisades, et loodab brittide pigem suuremat kui väiksemat seotust Euroopaga.

Suurbritannia liitus ELiga 1973. aastal ja ei ole 17-liikmelise eurotsooniga ühinenud.

Briti konservatiivist peaminister David Cameron ütles eelmisel kuul, et toetab endiselt Suurbritannia ELi liikmesust, kuid ei saa praeguse seisuga leppida ning tahab uut kokkulepet, millega kaasneks osa volituste Brüsselilt tagasivõtmine.

Ajalehe Observer hiljutine küsitlus näitas, et 56 protsenti vastanuist hääletaks võimaluse korral EList lahkumise poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles