Milinkevitš: Valgevene opositsioon vajab uusi tegijaid ja strateegiat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene opositsionäär Aleksandr Milinkevitš.
Valgevene opositsionäär Aleksandr Milinkevitš. Foto: SCANPIX

Valgevene opositsioon vajab uusi tegijaid ja strateegiat, et taastuda järgmisteks presidendivalimisteks, teatas opositsioonilise Vabadusliikumise liider ja endine presidendikandidaat Aleksandr Milinkevitš täna.

«Ma tahaksin, et nooremad inimesed, vanuses 40-50 eluaastat, ühineksid Valgevene opositsiooniga. Me vajame kogemustega inimesi, kuid me vajame ka uusi tegijaid, see on ilmselge,» ütles ta.

«Valgevene opositsioon on tõeliselt nõrgenenud. Repressioonid (2010. aasta presidendivalimistel) olid tõeliselt jõulised. 2006. aastal pandi tuhat inimest Okrestinasse (Minski politsei kinnipidamisasutusse) ja kolmsada tudengit visati ülikoolidest välja,» ütles Milinkevitš.

«Seekord (pärast 2010. aasta 19. detsembril toimunud presidendivalimisi) pandi opositsioonijuhid pikaks ajaks vangi. Hirmud on kasvanud ja usk on vähenenud. See on suurim probleem.»

«Kuid ma usun ikka veel, et taassünd on võimalik, teist teed lihtsalt ei ole. Ma usun, et Valgevene opositsioon taastub, kuigi see protsess on väga keeruline,» lisas Milinkevitš.

«Demokraatlikke valimisi ei toimu senikaua, kui (president) Aleksandr Lukašenko püsib ametis,» rõhutas opositsioonijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles