Põhja-Korea põhjendas tuumakatsetust «inimeste nõudmisega»

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea sõdurid patrullivad piki okastraadist aeda, mis asub demilitariseeritud tsooni juures.
Lõuna-Korea sõdurid patrullivad piki okastraadist aeda, mis asub demilitariseeritud tsooni juures. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea võimud kordasid taas hoiatust kolmanda tuumakatsetuse läbiviimise eest ja põhjendasid seda «inimeste esitatud nõudmisega».

Alles eile oli Pyongyang kinnitanud, et ÜRO Julgeolekunõukogu kehtestatud värsked sanktsioonid on «sõja kuulutamine» ja hoiatas Lõuna-Koread füüsiliste vastusammude eest, kui Soul sanktsioonides osaleb, vahendas AFP.

«Tuumakatsetus on inimeste nõudmine,» seisab kirjas ajalehes Rodong Sinmun ilmunud kommentaaris, mille peakirjas oli «Meil pole teist valikut».

«Inimesed nõuavad, et me teeks midagi veel suuremat, kui seda on tuumakatsetus. ÜRO Julgeolekunõukogu ei jätnud meile muud valikut. Meil pole teist teed, kui minna välja kaartide lõpliku avamiseni.»

«Suurimaks ohuks rahule ja julgeolekule Korea poolsaarel on USA juhitavate kuritegelike jõudude vaenulik tegutsemine, mida toetab Ühendriikide tohutu tuumaarsenal.»

Põhja-Korea riiklik meedia kasutab regulaarselt ülespuhutud retoorikat ja pole selge, mida väljaanne pidas silmas tegutsemise all, mis on «veelgi suurem kui tuumakatsetus», vahendas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles