Prantsuse parlament kiitis homoabielud heaks

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse Rahvusassamblee hoone Pariisis.
Prantsuse Rahvusassamblee hoone Pariisis. Foto: SCANPIX

Prantsuse parlamendi alamkoda Rahvusassamblee kiitis täna selge häälteenamusega heaks seaduseelnõu, mis lubab homoseksuaalsetel paaridel abielluda ja lapsi adopteerida.

Rahvusassamblees 329 poolt- ja 229 vastuhäält saanud eelnõu peab nüüd heaks kiitma ka parlamendi ülemkoda ehk Senat, vahendas AFP.

Tänane hääletus leidis aset kümme päeva pärast seda, kui rahvaesindajad kiitsid ülekaaluka enamusega heaks eelnõu võtmesätte, mis defineerib abielu kui kahe inimese, mitte mehe ja naise vahelist lepingut.

Senat hakkab eelnõu arutama 2. aprillil.

Homoabielud on ametlikult ilmalikul, kuid ülekaalukalt katoliiklikul Prantsusmaal osutunud lõhestavaks küsimuseks. Nende vastu on korraldatud sadade tuhandete osavõtjatega massimeeleavaldusi.

Küsitlustest ilmneb aga, et Prantsuse valijate selge enamus toetab homopaaridele abiellumise võimaldamist ning et väiksem enamus pooldab ka neile lapsendamisõiguse andmist.

Praegu saavad homoseksuaalsed mehed ja naised Prantsusmaal lapsi adopteerida eraisikuna, kui sotsiaaltöötajad selle heaks kiidavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles