Kanada tudengid peavad endi karantiinis hoidmist farsiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näomaskiga motomees täna Pekingis.
Näomaskiga motomees täna Pekingis. Foto: AFP / Scanpix

Hiinas seagripihirmus karantiini pandud Kanada tudengid peavad endi isoleerimist farsiks, kuid kinnitavad, et neid koheldakse hästi ja hoiavad tuju üleval õlle ja lauatennise abil, teatas üks neist täna.


Montrealist pärit tudeng Martin Leroy Deslauriers ütles telefoni teel AFP-le, et tema ja 24 teist üliõpilast, kellest enamik on kanadalased, pandi seitsmeks päevaks karantiini Hiina kirdeosas Changchuni linnas asuvas hotellis pärast seda, kui nad nädalavahetusel riiki saabusid.

Ent tema sõnul pole ühelgi üliõpilasel haigusnähte ning usub, et kanadalased valiti Hiina võimude poolt spetsiaalselt välja, kuna Kanadas on Mehhiko ja USA järel esinenud enim seagripijuhtumeid.

Kanada valitsus teatas eile, et nõuab Hiinalt selgitust oma kodanike isoleerimise pärast, kuid Deslauriersi sõnul pole karantiinis viibimisel suurt häda midagi.

«Nad tõid meid siia hotelli, kus saame minna aeda, mängida lauatennist, piljardit ja muud sellist. See pole üldse nii jube,» ütles ta. «Ning nad on meile andnud mõned õlud, nii et see tuleb kindlasti kasuks.»

Üliõpilased läksid Hiinasse sealses ülikoolis kaks ja pool kuud vältava õppekursuse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles