Belgia politsei tappis tulevahetuses arvatava terroristi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad arvatava terroristi auto juures A8 kiirteel (Lille-Tournai-Brüssel) Lõuna-Belgias Meslin L'Eveque'is, mis jääb Prantsusmaa piiri lähistele.
Uurijad arvatava terroristi auto juures A8 kiirteel (Lille-Tournai-Brüssel) Lõuna-Belgias Meslin L'Eveque'is, mis jääb Prantsusmaa piiri lähistele. Foto: SCANPIX

Belgia politsei tappis eile tulevahetuse käigus Alžeeriast pärit mehe, keda kahtlustati seotuses terroristidega, teatas riikliku uudisteagentuuri vahendusel prokuratuuri eestkõneleja.

Vahejuhtum leidis aset Brüsseli ja riigi lõunaosas asuva Tournai linna vahelisel maanteel, kus politsei kahtlusalust jälitas ja teda vahistada üritas.

Võimuesindajate sõnul vastati sellega prantslaste korrakaitseorganite kahele ametlikule taotlusele mees vangistada. Prantsusmaal kahtlustati 30-aastast alžeerlast kuulumises kurjategijate jõuku, millel on sidemed terroristidega. Uurimise käigus tuvastati, et kahtlusalune ostis kokku tulirelvi ja muud varustust, nagu kuulikindlad vestid ja optilised sihikud.

Belgia politsei kahtlustas meest ühtlasi ühes Brüsseli restoranis eelmisel nädalal aset leidnud relvastatud röövis.

Prokurör Marie-Claude Maertensi kirjelduse kohaselt jälitas politsei kurjategija sõiduautot Nissan ja üritas seda peatada, mispeale mees avas tule ja sellele vastati. Tulevahetuse käigus sai kahtlusalune surmavalt haavata.

Mehe Anderlechtis asuvast kodust avastati tulirelvi, laskemoona, lõhkeaineid ja muud varustust, mida kolmapäeval täpsustatakse. Maja läbiotsimise ajaks evakueeris politsei naabrid ja sulges ümberkaudsed tänavad, sest kardeti pommilõkse. Inimestel lubati koju naasta alles õhtul, edastas telekanal RTL-TVI.

Juhtunuga seoses on ülekuulamiseks kinni peetud üks naine.

Leideni ülikooli terrorismiuurija Edwin De Bakker kinnitas sel nädalal, et Belgiast sõidab hulgaliselt noori mehi Süüriasse mässuliste poolel sõdima.

De Bakkeri hinnangul tunnevad Belgias elavad Türgi ja Maroko päritolu mosleminoored end Süüria võitlusega seotud olevat, teiste riikide kriisid pole samalaadset tähelepanu pälvinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles