Saksa arstid: Demjanjuk võib vanglasse jääda

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaale lennutatud John Demjanjuk viidi kiirabiga otse Stadelheimi vanglasse.
Saksamaale lennutatud John Demjanjuk viidi kiirabiga otse Stadelheimi vanglasse. Foto: AFP / Scanpix

Natsikuritegudes süüdistatav väidetav endine koonduslaagri valvur John Demjanjuk on arstide kinnitusel piisavalt terve, et teda võiks kuni kohtuprotsessini Saksamaal vangistuses hoida.


89-aastane mees lennutati pärast pikka vägikaikavedu võimudega, mille kestel sugulased korduvalt viitasid tema kehvale tervisele, eile USAst üle ookeani Saksamaale.

Münchenis asuva Stadelheimi kinnipidamisasutuse pressiesindaja teatas täna, et vanglaarstide hinnangul on ta piisavalt heas vormis edasiseks kinnipidamiseks, vahendas AFP.

Samas peavad arstid veel selgitama, kas vana mees on piisavalt terve ka selleks, et taluda vältimatult pikaks veniva kohtuprotsessiga kaasnevat stressi. Prokuratuuri teatel võivad uuringud kesta mõnda aega.

Ivan Demjanjukina sündinud ukrainlast süüdistatakse 29 000 juudi tapmises osalemises Teise maailmasõja ajal, kui ta oli väidetavalt Buchenwaldi koonduslaagri valvur. Demjanjuk ise eitab oma süüd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles