Ungari lükkas lapseröövis süüdistatava venelanna apellatsiooni tagasi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käeraudus Irina Belenkaja.
Käeraudus Irina Belenkaja. Foto: AFP / Scanpix

Ungari lükkas tagasi oma lapse röövis süüdistatava Irina Belenkaja apellatsiooni ning tuleval nädalal antakse venelanna välja Prantsuse ametivõimudele.

Ungari piirivalvurid pidasid Belenkaja koos tema kolme-aastase tütre Elise'iga kinni möödunud kuul, kui naine üritas lapsega Ukrainasse minna. «Väljaandmine leiab aset tänase päeva ja 28. mai vahel,» vahendas Belenkaja advokaadi Robert Fridmani sõnu uudisteagentuur AFP.

Praeguseks kolme-aastane Elise Andre on olnud oma venelannast ema Belenkaja ja prantslasest isa Jean-Michel Andre tüli keskel 2007. aastast, kui paar lahku läks. Prantsuse kohus on mõistnud hooldusõiguse isale, Venemaa oma emale.

20. märtsil läks Belenkaja ühe naise ja kahe mehe saatel Lõuna-Prantsusmaale Arles'i, kus tütar isaga elas. Ta lasi isale kõvasti peksa anda ja võttis lapse kaasa. Pärast seda kuulutasid Prantsuse võimud venelanna tagaotsitavaks ning 12. aprillil said Ungari piirivalvurid ta kätte.

Kohe pärast naise tabamist sai Andre lapse oma kodumaale tagasi viia, Belenkaja aga pidi Ungaris vangistatuna ootama oma väljaandmist Prantsusmaale. Seal ootab teda süüdistus inimröövis ja rünnakus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles