ÜRO peasekretär kutsus looma puhtamat majandust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon. Foto: Reuters / Scanpix

ÜRO peasektretär Ban Ki-moon kutsus Kopenhaagenis peetaval kliimakonverentsil üles muutmaks maailma majandust puhtamaks, rohelisemaks ja jätkusuutlikumaks.

«Esitan teile väljakutse, et näha teid esirinnas muutmas üleilmset majandust puhtamaks, rohelisemaks, jätkusuutlikumaks. Teil ja teie kolleegidel on võimalus ja visioon juhtida oma eeskujuga seal, kus teised, kaasa arvatud valitsused venivad tagareas,» vahendas «Aktuaalne kaamera» Ban Ki-mooni kõnet konverentsil osalenud energia- ja tehnoloogiatööstuse kõrgetele ametnikele, teatas ERR Uudised.

Paljud konverentsi osalised on juba huvi tundnud, kuidas saada selgemat sõnastust süsinikdioksiidi vähendamise reeglistikku ja otsivad kliimasõbralikke, roheelisemaid tehnoloogiaid.

Kuid üleilmseks pingutuseks sellest ei piisa. Kyoto protokoll, mille asemele uut kokkulepet püütakse nüüd välja töötada, pole tegelikult täielikult tööle hakanud, sest leidub mitmeid valitsusi ja suurfirmasid, kes ettekirjutusi eiravaid.

Keskkonnaaktivist Al Gore'i sõnul on maailm praegu silmitsi kolme omavahel seotud kriisiga - kliimakriis, suurim majanduskriis pärast suurt depressiooni ja energiakriisi oht, mis on olnud poliitiliste ja sõjaliste pingete sisuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles