IMFi juht annab kohtus selgitusi

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Lagarde saabumas kohtusse.
Christine Lagarde saabumas kohtusse. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde annab täna Pariisi kohtus aru kuue aasta taguse skandaali kohta, mil ta töötas veel Prantsusmaa rahandusministrina.

Uurimine puudutab Lagarde’i 2007. aasta otsust, mille ta langetas rahandusministrina ärimees Bernard Tapie ja Credit Lyonnais’ panga vaidluses ning mille tulemusena maksis pank Tapie’le 400 miljonit eurot, vahendas BBC.

57-aastane Lagarde, kellel tuleb kohtus anda aru riigiraha väidetava väärkasutuse kohta, eitas süüd ja märkis, et toona oli tegemist kõige parema lahendusega. Samuti avaldas Lagarde lootust, et tema selgitused aitavad teha lõpu aastaid väldanud vaidlusele.

Prantsuse ühele populaarsemale poliitikule, kelle ametiaeg IMFi juhina lõpeb 2016. aastal ja keda peetakse kodumaal ka võimalikuks presidendikandidaadiks, pole ametlikku süüdistust esitatud. Isegi kui Lagarde´ile süüdistus esitatakse, ei kohusta see teda IMFi juhi kohalt tagasi astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles