Leedu majandusminister nõustus tagasi astuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birutė Vėsaitė.
Birutė Vėsaitė. Foto: 15min.lt

Leedu majandusminister Birutė Vėsaitė nõustus teisipäeval tagasi astuma, peaminister Algirdas Butkevičiuse sõnul tegi minister «vea, võttes teenet soovivalt erafirmalt vastu odava lennupileti».

«Jõudsime kokkuleppele, et minister esitab lahkumisavalduse... ta täidab oma kohustusi esmaspäevani,» ütles peaministri esindaja Evelina Butkute.

Majandusminister sattus kriitika alla seoses läinudnädalase külaskäiguga Kasahstani, mis tehti erafirma Arvi tellitud kaheksakohalise tšarterlennukiga.

Ministriga koos lendas veel kaks nõunikku. Ülejäänud ametlik delegatsioon, kuhu kuulus 30 ministeeriumiametnikku ja ärijuhti, lendas Astanasse Kiievi kaudu tavalise reisilennukiga.

Edasi-tagasilend läks majandusministeeriumi andmetel maksma 8100 litti (2345 eurot), kuid asjatundjate sõnul võis selle hind olla isegi kuni 100 000 litti (29 000 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles