Paapua Uus-Guinea lennuõnnetuses hukkusid kõik 13 reisijat

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelennuk Twin Otter maandumisel.
Väikelennuk Twin Otter maandumisel. Foto: Wikimedia

Päästjad leidsid täna selle nädala alguses Paapua Uus-Guineas allakukkunud väikelennuki vraki, Austraalia peaministri Kevin Ruddi sõnul on kõik 13 pardalviibinut hukkunud.


Lennufirma Airlines PNG De Havilland lennuk Twin Otter 300 11 reisija ja kahe meeskonnaliikmega pardal jäi kadunuks teisipäeval metsasel mägismaal teel pealinnast Port Moresbyst turistide seas populaarsesse Kokodasse.

«Sündmuskohale saabunud Paapua Uus-Guinea ametnikud on jõudnud järeldusele, et õnnetusest ei pääsenud keegi eluga,» ütles Rudd Austraalia parlamendile.

Kaks helikopterit alustasid kolmapäeval ilmaolude paranedes otsinguid. Lennukis olid üheksa austraallast, jaapanlane ja kolm paapualast.

Lennukiga sõitmine on Paapua Uus-Guineas ohtlik tiheda vihmametsaga kaetud kõrgete mägede ja heitlike ilmaolude tõttu.

Kokoda on hinnatud ajaloohuviliste Austraalia turistide seas, sest Teise maailmasõja ajal peatasid Austraalia väed seal Jaapani sõdurite pealetungi Port Moresbyle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles