Läti peaministri hinnangul on tervishoiujuhid vastutustundetud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: Reuters / Scanpix

Läti tervishoiusektori juhtivametnikud on vastutustundetud, leidis lõunanaabrite peaminister Valdis Dombrovskis kommentaariks eile Bauskas toimunud meeleavaldusele, kus protestiti kohaliku haigla sulgemise vastu.

«Eilsed sündmused Bauskas annavad tunnistust tervishoiusektori juhtkonna vastutustundetusest, kui nad ässitavad rahva riigi ja poliitikute vastu üles,» ütles Dombrovskis (Uus Aeg, toim). «Tervishoiuminister Baiba Rozentale (Rahvaerakond, toim) pidanuks olema Bauskas ja selgitama kohalikele olukorda, selle asemel, et otsida süüdlasi koalitsioonipartnerite seast, sest minister on täiesti teadlik sellest, et kõik koalitsiooni osapooled toetasid otsust vähendada riigieelarvet parandades kõigi sektorite rahastust.»

Dombrovskis meenutas, et tervishoiuministri väitel vastutavad meditsiinisektori praeguse olukorra eest vaid kaks valitsuse liiget: pea- ja rahandusminister. Selline väide on Dombrovskise kinnitusel eksitav. Peaministri hinnangul on süsteemi ummikusse ajanud selle juhtimisstiil viimase viie aasta jooksul, täpselt sel perioodil, kui tervishoiuministri koht on olnud rahvaerakondlaste käes.

Läti president Valdis Zatlers kommenteeris eilset meeleavaldust sõnadega: «Seal pidanuks olema tervishoiuminister Baiba Rozental, mitte eriüksuslased.» Tunnistades inimeste õigust avaldada meelt, leidis president, et teede blokeerimine pole vastuvõetav protestivorm.

Proetestiks Bauska haigla reorganiseerimise vastu blokeerisid sajad kohalikud eile linna viivad Memele ja Musa sillad. Neli inimest arreteeriti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles