Läti on endiselt hädas roolijoomarlusega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Läti liikluskontrolli büroo uus juht Vineta Mistre kurtis Läti riigiraadiole täna hommikul antud usutluses, et roolijoomarlus on lõunanaabrite juures endiselt terav probleem.


1. septembril Läti liikluskontrolli büroo uueks juhiks nimetatud Mistre märkis, et vaatamata vastumeetmetele pole olukord paranenud ja Läti ühiskonnale kujutavad purjus juhid endiselt suurt ohtu, mistõttu tuleb kehtestada uued ennetusmeetmed, vahendas uudisteagentuur LETA.

Preventatiivabinõudena lubas liikluskontrolli büroo juht panna senisest rohkem rõhku teavituskampaaniatele, et juhtida tähelepanu alkoholijoobes juhtide põhjustatud õnnetuste tagajärgedele. Mistre sõnul on kavas panna üles veelgi kiiruskaameraid, et liiklusrikkujaid ohjeldada.

Seni on liikluskaamerad kihutajaid edukalt heidutanud ja parandanud kiirteedel turvalisust. Siiski on seadeldised ja nende hooldus kulukas, mistõttu loodetakse selles osas erasektorile.

Mistre pani Läti elanikele ka südamele, et nad teataksid altkäemaksu nõudnud politseinikest. Seda vaatamata asjaolule, et viimasel ajal on korrumpeerunud politseinike arv vähenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles