Valimiskaotust nentinud Karamanlis lahkus parteijuhi kohalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costas Karamanlis.
Costas Karamanlis. Foto: AP / Scanpix

Kreeka peaminister Costas Karamanlis tunnistas kaotust pühapäevastel üldvalimistel ja teatas oma tagasiastumisest konservatiivse erakonna juhi kohalt.


«Härra Karamanlis võttis telefoni teel ühendust PASOK-i liidri George Papandreouga, õnnitles teda tema erakonna võidu puhul ja soovis talle edu,» teatas peaministri Uus Demokraatia, kui esialgsed tulemused näitasid üle seitsme protsendipunktist edu opositsioonilistele sotsialistidele.

Kui loetud oli kolmandik häältest, ulatus PASOK-ile antud toetus 43,53 protsendile, konservatiivide poolt hääletas 35,62 protsenti valijaist, selgus siseministeeriumi värsketest andmetest.

Ministeerium prognoosis veidi varem, et sotsialistid võivad saada 300-kohalises parlamendis kuni 160 mandaati ehk kindla enamuse. Ennustus näitas konservatiividele varem 92 kohta ja kommunistidele 21 mandaati.

Valimiste eel lubas Papandreou Kreeka majanduse kolme miljardi suuruse ergutuspaketi abil surutisest välja aidata.

Võiduga saab PASOK-i liidrist kolmas Papandreou, kes Kreeka valitsust alates Teisest maailmasõjast juhtinud on - võimul on olnud erakonna asutaja isa Andreas ja vanaisa, samuti George Papandreou, kes oli Kreeka esimene peaminister pärast natsi-Saksamaa okupatsiooni alt vabastamist 1944. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles