Iga neljas Läti autojuht ületab regulaarselt kiiruspiirangut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei püüab kiiruseületajaid.
Politsei püüab kiiruseületajaid. Foto: Mihkel Maripuu

Veerand Läti sõidukijuhtidest ületab pidevalt kiiruspiirangut, selgub sealse liiklusohutusameti hiljutise ohutuskampaania ajal läbi viidud küsitluse tulemustest.


Uuringu kohaselt ületavad juhid kiirust sellepärast, et neile lihtsalt meeldib kiiresti sõita. Kolmandik juhtidest üritavad oma turvalisuse huvides kiiruslimiiti mitte ületada, ülejäänud 40 protsenti juhtidest ei ületa kiiruspiirangut, kuna kardavad trahvi saada, vahendas LETA.

Kiiruse ületamise peamiste põhjustena tõid juhid välja ajapuuduse, ettevaatamatuse ja liiga aeglaselt liikuvad kaasliiklejad. Kiirust ületatakse ka seetõttu, et tahetakse teiste juhtidega võidu sõita. Peale selle aitavat kihutamine leevendada stressi ja viha.

Uuringust selgus ka asjaolu, et mehed sõidavad kiiremini ja ületavad piiranguid sagedamini kui naised. Iga viies meessoost Läti sõidukijuht ületab kiirust vähemalt 20 kilomeetrit tunnis. Mehed vihastuvad naistest tihedamini ka siis, kui nende ees olevad sõidukid liiga aeglaselt sõidavad.

Naiste puhul on peamiseks kiiruse ületamise põhjuseks ettevaatamatus - nad ei märka spidomeetrit või liiklusmärke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles