Berlusconi ulatab Valgevenele sõbrakäe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berlusconi ja Lukashenka täna hommikul Minskis.
Berlusconi ja Lukashenka täna hommikul Minskis. Foto: AFP / Scanpix

Berlusconi sõitis täna Minskisse, kus tal on kavas kohtumine president Aleksandr Lukašenkaga ning pressikonverents. Itaalia peaminister on esimene lääneriigi juht viimase 15 aasta jooksul, kes külastab Euroopa viimaseks diktatuuriks hüütud riiki, teatas uudisteagentuur AFP.


Kuigi ka EL on oma suhtumist Valgevenesse pehmendanud, tähistab Itaalia peaministri visiit Valgevene suhtes 1994. aastast saadik peamiselt inimõiguste rikkumiste tõttu kehtinud diplomaatilise isolatsiooni lõppu.

Lukašenka ütles Itaalia ajalehele La Stampa antud intervjuus aga, et ei plaani inimõiguste osas mingeid järeleandmisi. «Ma ei usu, et Silvio palub mult mingeid garantiisid (demokraatlike õiguste osas, toim)», ütles Valgevene juht. Ta lisas, et mõned teised riigid võiksid hoopis Valgevenest eeskuju võtta.

Lukašenkat on varem külastanud sellised riigipead nagu Liibüa juht kolonel Muammar al-Gaddafi, Venezuela president Hugo Chavez ja Iraani liider Mahmoud Ahmadinejad.

Lukašenka ise käis aprillis Roomas. Berlusconi nüüdse visiidi käigus plaanitakse allkirjastada mitmeid leppeid, muuhulgas Itaalia tehnoloogiakorporatsiooni Finmeccanica ja Itaalia valitsuse vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles