Poolakad ei usu jätkuvalt eurosse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola zlotid
Poola zlotid Foto: SCANPIX

Läinud nädalal avaldatud arvamusuuringu tulemused näitavad, et 52 protsenti poolakatest peab euroalaga liitumist halvaks otsuseks.

Uuringufirma TNS OBOPi korraldatud arvamusküsitluse kohaselt peab eurotsooniga liitumist heaks otsuseks 13 protsenti vastanuist. 22 protsenti küsitletuist ei pidanud seda ei heaks ega halvaks ning 13 protsendil puudus seisukoht, vahendas Visegrádi grupi koduleht.

Ka varasemad arvamusküsitlused on näidanud, et poolakad ei poolda zlotist loobumist euro kasuks. Samas on Poola liitumisel Euroopa Liiduga võtnud endale kohustuse euroalaga ühineda, kuid täpseid kuupäevi pole paika pandud.

Riigi rahandusminister Jacek Rostowski on märkinud, et riigil seisab euroga liitumisel ees pikk tee, et eurotsooniga ühinemine oleks Poolale kasulik. Peaminister Donald Tusk on aga öelnud, et Poola finantsolukord peab aastaks 2015 või 2016 olema selline, et Varssavi saaks alustada eurole ülemineku protsessi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles