Saksamaal mattis mägi elumaja

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baierimaa lõunaosas asuvas Stein an der Trauni linnakeses esmaspäeval mäeveerult varisenud majasuurune kivirahn purustas terve pereelamu, tappes kaks ja vigastades raskelt veel kaht kodus viibinud inimest.


Kohaliku politsei teatel juhtus ootamatu ja traagiline õnnetus veidi enne kella kolmveerand kaheksat õhtul, kui ühele eramule vajus peale tohutu lahmakas 15 meetri kõrgusest mäeküljest, vahendas The Local.

Majas elanud pere viibis sel hetkel ilmselt samas toas. 45-aastane pereisa ja tema 18-aastane tütar hukkusid, kuid mehe 40-aastane naine ja 16-aastane poeg päästeti rusudest elusalt. Mõlemad viidi haiglasse.

Pereelamu purunes täielikult ning sellest jäi järgi vaid lumine rusuhunnik, mida võib näha artiklile lisatud Reutersi videos ja galeriis.

Sündmuspaigale saadeti vahetult õnnetuse järel paarsada tuletõrjujat, kiirabitöötajat, katastroofieksperti ja politseinikku, kes avastasid varsti, et rusude alt kostab helisid. Mitu tundi hiljem suudeti ema ja pojaga saada kontakti.

Kahe naabermaja elanikud evakueeriti, kuid geoloogiaekspertide hinnangul neile ohtu pole. Politsei teatel polnud ka varem mingeid märke mäekülje ebastabiilsusest.

«Ma pole midagi sellist kunagi näinud,» tunnistas Baieri siseminister Joachim Herrmann kesköö paiku päästjaid nende pingutuste eest tänades. «See on äärmiselt kurb ja õudne päev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles