Moskva poes tulistanud miilitsaohvitser jääb elu lõpuni vangi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupluse valvekaamera salvestis relva laadivast Deniss Jevsjukovist tulistamisamoki ajal mullu aprillis.
Kaupluse valvekaamera salvestis relva laadivast Deniss Jevsjukovist tulistamisamoki ajal mullu aprillis. Foto: AP / Scanpix

Eelmise aasta kevadel ühes Venemaa pealinna kaupluses juhuslikke inimesi tulistama hakanud endine miilitsamajor mõisteti süüdi kahe inimese mõrvas ja terves hulgas mõrvakatsetes.


Kolmeliikmeline kohtukolleegium määras Deniss Jevsjukovile eluaegse vanglakaristuse, vahendas AFP uudisteagentuure Interfax ja RIA Novosti.

Miilitsaohvitser läks relvaga amokki jooksma pärast joomingut ja peretüli. Interfaxi teatel mõisteti mees süüdi kahe inimese mõrvas ja kokku 22 mõrvakatses, ehkki tulistamise tagajärjel sai vigastada lisaks hukkunutele seitse inimest.

30-aastase Jevsjukovi advokaat soovitas protsessi ajal käsitleda tulistamist huligaansusena. Moskva tollane miilitsaülem vallandati päev pärast tulistamist ning veel mitme kõrgema ohvitseri volitused peatati.

Venemaa president Dmitri Medvedev tegi eile avalikuks uued meetmed riigi korravalvejõudude reformimiseks. Muu hulgas vabastas president ametist kaks asesiseministrit ja üle tosina miilitsakindrali. Siseministeeriumi miilitsavägede koosseisu vähendatakse aga poole võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles