Suri endine USA välisminister Alexander Haig

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kunagine otsekohese ütlemisega välisminister ja kolme presidendi lähedane nõunik Alexander Haig suri laupäeval pärast pikemat viibimist haiglaravil.


85-aastane endine diplomaat ja sõjaväelane viidi jaanuari lõpus nakkusest tekkinud komplikatsioonidega Baltimore'i Johns Hopkinsi haiglasse, vahendas BBC News perekonna teadet.

Ta suri kohaliku aja järgi laupäeva varastel tundidel. Esialgu pole ametlikku surmapõhjust avalikustatud, lisas AFP uudisteagentuur.

Haig oli välisminister president Ronald Reagani esimeses administratsioonis, varem oli ta olnud tähtis nõunik president Richard Nixonile kurikuulsa Watergate'i skandaali ajal ning seejärel ka Gerald Fordile viimase ametiajal.

1970. aastate teisel poolel oli ta viis aastat NATO Euroopa vägede ülemjuhataja. Sellelt kohalt lahkus ta pärast saksa vasakäärmuslaste atentaadikatset 1979. aastal.

1988. aastal üritas Haig edutult saada vabariiklaste presidendikandidaadiks, kritiseerides teravalt hilisemat riigipead George H. W. Bushi parteisisestel valimistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles