Rootsis keelatakse lisatasu kaardiga maksmise eest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakseaparaadid on olemas peaaegu kõigis kauplustes ja asutustes, alati selle maksevõimaluse peale aga lootma jääda ei saa ning taskus võiks igaks juhuks olla vajalik summa sularaha..
Kaardimakseaparaadid on olemas peaaegu kõigis kauplustes ja asutustes, alati selle maksevõimaluse peale aga lootma jääda ei saa ning taskus võiks igaks juhuks olla vajalik summa sularaha.. Foto: Sille Annuk.

Rootsi valitsus kavatseb järgmisel nädalal esitada plaani, mille kohaselt ei tohiks kaupmehed enam tulevikus võtta klientidelt kaardimaksete eest lisatasu.


Nii lubas teleprogrammile Aktuellt majandusminister Mats Odell ise, vahendas YLE Uutiset.

Odell põhjendas ettepanekut sellega, et sularaha kasutamise vähenemine tuleb majandusele kasuks ning hoiab kulusid kokku.

Rootsi ühiskonnale läheb sularaha liikumine ministri andmetel aastas maksma 7-11 miljardit Rootsi krooni. Kõik rohkem kui 70 kohalikku krooni maksma minevad ostud on ühiskonna seisukohast odavamad, kui nende eest makstakse kaardiga, arvas ta.

Mõned kaardimaksefirmad on juba kehtestanud reegli, et kaartide kasutamise eest ei saa ülemäärast tasu võtta, kuid selle järgimist on raske kontrollida. Rootsi seadustes seda küsimust pole seni reguleeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles