Janukovitš likvideeris NATO-organi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovitš (vasakul) eile Moskva lähedal Gorkis Vene ametivenna Dmitri Medvedeviga.
Ukraina president Viktor Janukovitš (vasakul) eile Moskva lähedal Gorkis Vene ametivenna Dmitri Medvedeviga. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovitš on likvideerinud riikliku komisjoni, mis valmistas ette Ukraina liitumist NATOga, selgub täna tema kodulehel avaldatud määrusest.


Kuna Janukovitš on varem korduvalt teatanud, et Kiievil ei ole enam soovi sõjalise alliansiga ühineda, ei ole see üllatus ning on kindlasti meeltmööda Moskvale, millega Janukovitš suhteid parandada tahab, kirjutas Reuters.

Määruses seisab, et president lõpetab oma eelkäija Viktor Juštšenko ametiajal moodustatud presidendikomisjoni töö, mis tegeles ettevalmistustega Ukraina liitumiseks NATOga. Eraldi määruses tegi Janukovitš lõpu ka teisele komiteele, mis jälgis Ukraina laiemat Euro-Atlandi integratsiooni.

Kuigi kummalgi organil polnud Ukraina poliitikas erilist kaalukeelt, on uue riigipea samm vaatlejate sõnul tugev signaal Moskvale.

«Dialoog Venemaaga on muutunud mugavamaks,» ütles analüütik Mihhailo Paškov Razumkovi mõttekojast. «Ukraina liitumine NATOga pole enam päevakorras, eeskätt seetõttu, et kumbki pool pole selleks valmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles