Poola meedia: salapärane isik piloodikabiinis võis olla õhuvägede kindral

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TU-154 rusud Smolenski lähedal.
TU-154 rusud Smolenski lähedal. Foto: SCANPIX

Kuigi Smolenski lennukatastroofi põhjus pole veel selge, spekuleeritakse Poola meedias, et üks piloodikabiinis viibinud meeskonnaväline isik võis olla Poola õhujõudude ülem.

Eile kinnitas riikidevahelise lennunduskomitee (MAKi) esimees Tatjana Anodina, et uurimine kinnitas meeskonda mittekuulunud isikute viibimist piloodikabiinis. Anodina sõnul on üks kõrvalistest häältest identifitseeritud, kuid ta ei avalikustanud, kellele hääl kuulub, vahendas Interfax.

Anonüümseks jääda soovinud allikas kinnitas aga uudisteagentuurile PAP, et identifitseeritud hääl kuulus Poola õhuvägede ülemale kindral Andrzej Błasikile, vahendas Poola raadio koduleht.

Vaatamata sellele, et teise kõrvalise hääle tuvastamiseks vajab uurimiskomitee veel Poola spetsialistide abi, on levinud kuulujutud sellest, et TU-154 meeskonnale avaldati maandumiseks survet ega lubatud vaatamata lennuvälja katnud tihedale udule suunduda mõne teise lennuvälja poole.

Venemaa lääneosas Smolenski lähedal 10. aprillil juhtunud õnnetuses hukkus 96 inimest – 88 reisijat ja kaheksa meeskonnaliiget. Ohvrite seas olid president Lech Kaczyński abikaasaga ja teised riigi tippjuhid, kes olid teel Katõni, et osaleda mälestusmiitingul, mis oli pühendatud 70 aasta möödumisele Katõni veresaunast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles