Riigiduuma asespiiker: Ukraina stsenaarium Venemaal ei kordu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast situatsiooni rahunemist tehakse Kiievi barrikaadide taustab isegi perepilte. Eelmise nädala alguses poleks see olnud mõeldav.
Pärast situatsiooni rahunemist tehakse Kiievi barrikaadide taustab isegi perepilte. Eelmise nädala alguses poleks see olnud mõeldav. Foto: Raigo Pajula

Vägivaldne võimuvahetus, mis leidis aset Ukrainas, on Venemaal võimatu, kinnitas teisipäeval riigiduuma asespiiker, Ühtse Venemaa fraktsiooni juht Vladimir Vassiljev.

«On kahetsusväärne, et põhiseaduse kaitsja president Viktor Janukovõtš ei ole oma ülesannetega hakkama saanud. Küsitakse, miks Ukrainas säärased asjad aset leiavad ning kas need oleksid võimalikud ka meie riigis. Siin on see võimatu. Meil on teistsugune president,» ütles Vassiljev.

Ta lisas, et Venemaa ühiskond ja poliitilised jõud on samuti teistsugused kui Ukrainas.

Vassiljevi sõnul valmistab olukord Ukrainas paratamatult muret. «Mis on Ukrainas juhtunud? Inimesed, kellest paljud on täiesti tundmatud, need pole isegi poliitilised liikumised, vaid mingid rühmitused, on loonud süütamiste, peksu ja tapmistega hirmuõhkkonna ja viisid olukorra punktini, kus nad haarasid võimu,» ütles asespiiker. Ta hoiata, et terrorismi varjab sageli rahvusliku vabastusliikumise mask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles