Ukraina siseminister: Venemaa pole huvitatud Janukovõtši väljaandmisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina siseministri kt Arsen Avakov.
Ukraina siseministri kt Arsen Avakov. Foto: SCANPIX

Ukraina siseministri kt Arsen Avakov süüdistab Venemaad soovimatuses anda naaberriigile välja juba 24. veebruaril tagaotsitavaks kuulutatud Viktor Janukovõtš.

Korrakaitsejõud pöördusid Vene siseministeeriumi poole teatega, et Janukovõtš on tagaotsitav kogu Sõltumatute Riikide Ühenduse (SRÜ) territooriumil. Avakovi sõnul rikub Venemaa riikidevahelist lepet, kuna on loobunud koostööst seoses tagaotsitava Janukovõtšiga.

«Me viisime läbi kõik protseduurid ja pöördusime kirjaliku teatega Vene siseministeeriumi poole, sest Janukovõtš on SRÜs tagaotsitav. Vaatamata meie kõigile järelpärimistele ja möödaläinud tähtaegadele vastati meile viimati, et dokumendid asuvad allkirjastamiseks juhtkonna käes ning mingit otsust langetatud pole.»

Minister Avakov rõhutas, et nii rikub Venemaa seoses tagaotsitava kurjategijaga kõiki protseduurireegleid. Tema arvates pole Janukovõtšil õigust anda Ukraina rahvale mitte mingit nõu.

«Sõitku siia ja andku arestikambris nõu,» lisas ta.

Ukraina tagandatud president Janukvõtš redutab Venemaal Doni-äärses Rostovis, kus on korraldanud kaks pressikonverentsi: 28. veebruaril ja 11. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles