Belgia muuseumis tulistamises kahtlustatav vahistati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistamine leidis aset Belgia juudi muuseumis.
Tulistamine leidis aset Belgia juudi muuseumis. Foto: SCANPIX

Brüsseli kesklinnas Belgia juudi muuseumi juures kolme inimese tapmises ja ühe raskelt haavamises kahtlustatav on vahistatud ja politsei kuulab teda üle, teatas laupäeva õhtul prokuratuur.

«Üks isik põgenes sõidukiga sündmuskohalt. Me oleme ta tuvastanud ja kinni pidanud. Kuid esialgu me siiski ei tea, kas tema oli ründaja,» täpsustas prokuratuuri eestkõneleja.

Peaminister Elio Di Rupo kinnitas varem, et belglased mõistavad ühtse rindena hukka selle põlastusväärse rünnaku juudi kultuurikeskuses.

Juudi muuseumi juures sai laupäeval tulistamises surma kolm ja raskelt viga üks inimene.

«Ma olen šokeeritud juudi muuseumi juures toime pandud mõrvadest. Olen mõtetes ohvrite ja nende peredega,» kirjutas Belgia välisminister Didier Reynders suhtlusvõrgustikus Twitter.

Siseminister Joëlle Milquet teatas hukkunute arvuks kolm ning Brüsseli tuletõrje andmeil sai veel üks inimene vigastada.

Belgia rahvusringhäälingu RTBFi teatel avas seljakotiga isik tule ning põgenes seejärel.

Juudikogukonna liige Joel Rubinfeld ütles AFP-le, et tegemist oli selge «terroriaktiga». Tema sõnul nähti relvastatud isikut muuseumi juurde sõitmas, hoone sees tuld avamas ning seejärel põgenemas.

Rubinfeldi sõnul on juhtunu «vihkamisõhkkonna» tulemus.

Ajaleht La Libre edastas oma veebilehel, et muuseumi ette parkis sõiduauto Audi, millest väljusid nii juht kui ka kaassõitja. Lehe teatel asetas juht kaks seljakotti maapinnale, avas möödakäijate pihta tule ning sõitis seejärel minema.

Belgia juudikonsistooriumi juht ütles La Librele, et tegemist on tõenäoliselt terroriaktiga, lisades, et üks pealtnägija andis politseile tulistaja auto registreerimisnumbri.

Politsei on sulgenud muuseumi ümbruse ning sündmuskohal on mitu kiirabiautot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles