Põhja-Korea: ameeriklasest vang üritas end tappa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aijalon Mahli Gomes
Aijalon Mahli Gomes Foto: SCANPIX

Põhja-Korea sõnul üritas vangistatud ameeriklane enesetappu sooritada. Mees vahistati, kuna üritas illegaalselt riiki siseneda.

Põhja-Korea keskuudisteagentuuri KCNA sõnul üritas Bostonist pärit Aijalon Mahli Gomes sooritada enesetappu ning ta viidi haiglasse. KCNA väitel üritas mees endalt elu võtta musta südametunnistuse ja USA valitsuse tegevusetuses pettumise tõttu, vahendab Associated Press.

Mehele määrati aprillikuus 8-aastane vanglakaristus ja 700 000 dollari (8,7 miljoni Eesti krooni) suurune trahv süüdistatuna riiki illegaalse sisenemise ja vaenuliku käitumise eest.

Põhja-Korea vabastas hiljuti kolm ameeriklast, keda süüdistati illegaalse riiki sisenemise eest, aga Gomes’i vabastamine tühistati riigis toimuvate pingete tõttu.

Gomes’i riiki sisenemise motiivid on selgusetud. Enne vahistamist 25. jaanuaril töötas ta Lõuna-Koreas inglise keele õpetajana. Aprilli lõpus lubati mehel telefoni teel oma emaga ühendust võtta.

Gomes on osalenud mitmetes protestides Soulis oma sõbra Robert Parki toetuseks, kes ületas detsembris ilma loata Hiina ja Põhja-Korea vahelise piiri mööda jäätunud jõge ning tahtis sellega juhtida tähelepanu Põhja-Korea inimõigustealasele olukorrale.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles